Blefaroplastika u Poliklinici Markušić, tehnika uklanjanja viška kože s gornjih i/ili donjih kapaka.

Blefaroplastika je oftalmološka tehnika pomlađivanja očiju kojom se uklanja višak obješene kože s gornjih i/ili donjih kapaka. Time se pomlađuje cjelokupan izgled očiju jer se s lica uklanja onaj umorni i obješeni izgled koji obješena koža oko očiju u pravilu izaziva. Blefaroplastika je manji kirurški zahvat koji u Poliklinici Markušić izvodi dr. Vedran Markušić, oftalmolog specijalist i mirko-kirurg.

Prije zahvata 

Prije samog zahvata, potrebno je napraviti konzultaciju kako bi se vidjelo da li je pacijent kandidat za blefaroplastiku. Konzultacija uključuje i kratki pregled. Prije samog zahvata, pacijent ne smije konzumirati omega 3 masne kiseline i druge lijekove koji razrjeđuju krv.

Tijek zahvata

Blefaroplastika se izvodi u lokalnoj anesteziji te u pravilu traje između sat do 2 sata, ovisno o kompleksnosti zahvata. Šavovi se skidaju sedmni dan nakon zahvata, za to vrijeme podljevi su očekivani i sasvim normalni.

Nakon zahvata

Nakon skidanja šavova, pacijenti se mogu vratiti svojim redovnim obavezama. U pravilu, potrebno je par mjeseci kako bi tretirano tkivo i koža “sjeli na svoje mjesto”, odnosno kako bismo vidjeli puni učinak blefaroplastike. Prvi učinci se dakako vide odmah nakon zahvata.

 

Cijene zahvata

  • jednostrana blefaroplastika – gornji ili donji kapci (oba oka) – 5.000,00 kn
  • dvostrana blefaroplastika – gornji i donji kapci (oba oka) – 8.000,00 kn

Mogućnost plaćanja karticama na rate (do 6 rata – Amex, do 12 rata – kartice Zagrebačke banke, Diners)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.