Kada krenuti s anti aging tretmanima

Kada je najbolje započeti s anti-aging tretmanima, često je pitanje koje pacijenti postavljaju našim liječnicima? Svako životno razdoblje nosi nam svoje izazove, kako životne, tako i one koji se tiču njege kože lica i tijela. Naša je preporuka svakako krenuti s anti aging tretmanima koje dermatolog određuje za svaku životnu dob.

Kemijski pilinzi i tretmani mikroiglicama

20-e godine često donose post pubertetske posljedice i tragove na koži u obliku akni ili ožiljaka od akni, strija i dr. Akne i ožiljke od akni tretiramo vrlo uspješno kombinacijom kemijskih pilinga i tretmanima mikroiglicama – radimo s tehnološki inovativnim sustavom Dermafix i Genosys preparatima s nano peptidima. Kućna njega se također preporuča, voćne kiseline su nam tu ključne za ravnanje svih nepravilnosti na koži.

Genosys tretmani mikroiglicama

Priprema za kemijski piling

Mezoterapijski kokteli i radiofrekvencija

30-e već donose češća pogledavanja u ogledalu, bavimo se kvalitetom kože, postavljamo pitanja o dovvoljnoj hidratacije kože, brinemo se oko prvih bora i podočnjaka koji su posljedica posla, djece i svih obveza. Tretmani mikroiglicama i radiofrekvencijom za održavanje i utezanje kože, tzv. tightening su nam u toj dobi vrlo važni, a hidratacija kože postaje prioritet. Boosteri i serumi na bazi hijaluronske kiseline, nanopeptida, vitamina C, silicija – postaju obavezni saveznik i dio svakodnevne kućne njege. U ovom razdoblju počinjemo i s mezoterapijskim koktelima koje u kožu unosimo različitim medicinskim tehnikama – mikroiglicama, klasično igleno (pomoću mezoterapijskog pištolja tzv.mesoguna) ili najnovijom tehnikom trans epidermalnog unosa uz tehnologiju mikroplazma radiofrekvencije i ultrazvuka koji se nalaze na najnovijem uređaju Accent Prime.

Mezoterapijski tretman mesogunom

Radiofrekvencija lica

Invazivni ablativni tretmani s trans epidermalnim unosom koktela za pomlađivanje

40-e su godine kada već redovito odlazimo na medicinske tretmane rejuvenacije (osvježenja) kože, te idemo i korak dalje – odlučujemo se na invazivnije, ablativne tretmane s trans epidermalnim unosom koktela za pomlađivanje. Riječ je o velikom novitetu u estetskoj dermatologiji, a tretmani se izvode na uređaju Accent Prime.

Hijaluronski fileri

Fileri s hijaluronskom kiselinom postaju nam saveznik i redoviti izbor – njima popunjavamo bore, primarno oko usta (nazolabijalne), iznad usnica, punim izgubljeni volumen usnicama, umjereno koristimo botox za korekciju mimičkih bora na čelu i ispod očiju.

Accent Prime – uklanjanje ožiljaka i strija

neauvia organic fileri poliklinika markušić

Neauvia Organic fileri i biostimulatori

Radiofrekvencija i mezoniti

Radiofrekvencija je u ovoj dobi redoviti tretman održavanja kože koji ima dvostruki učinak: stvaranje novog kolagena u koži i time zatezanja, odnosno liftinga kože. Lifting kože postiže se i mezonitima, posebnim kirurškim iglama koje se unose pod kožu i stvaranju učinak zatezanja (liftinga) kože.

Laseri su također odlična tehnika za pomlađivanje kože.

Fileri hijaluronske kiseline i biostimulatori kolagena

Ako ste u 40-ima krenuli s prije navedenim tretmanima, u 50-ima nastavljamo sa svim navedenima, redovito dodajemo ablativne tretmane i unos koktela za pomlađivanje, filere koji su ujedno i bisotimulatori stvaranja novog kolagena u koži- Neauvia organski fileri. Tu već imamo jasno definiranu i ciljanu kućnu njegu: voćne kiseline, DNA aktivatore, nanopeptide, serume za noć i bogate hidratantne kreme i serume za dan, obavezne su nam kreme s visokom zaštitnim faktorom 50+ koje koristimo cijele godine kako bismo spriječili hiperpigmentacije na koži lica i tijela.

Kvalitetna kućna njega i dermokozmetika važan su dio anti aginga

Serumi i boosteri bogati hijaluronom