Tim Poliklinike Markušić

Poliklinika Markušić medicinska je ustanova specijalizirana za dermatovenerologiju i oftalmologiju. Nastala je na temeljima 20-godišnje privatne dermatovenerološke ordinacije Markušić, osnovane 1995. godine od strane dr. Jadranke Markušić.

Dr. Jadranka Markušić stručnu karijeru započela je na Medicinskom fakultetu i Klinici za kožne i spolne bolesti KBC –a u Rijeci. Višegodišnji rad u nastavi i rad sa pacijentima bili su temelj za daljnje kontinuirano usavršavanje posebno u novim dermatološkim disciplinama kao što su dermatološka kozmetologija i anti-ageing dermatologija.

Učestvovanje na brojnim stručnim skupovima i praktičnim radionicama rezultiralo je uvođenjem niza suvremenih postupaka u liječenju i regeneraciji bolesne i oštećene kože, koji su bazirani na novim znanstvenim spoznajama i tehnološkim dostignućima. Od osnivanja do današnjih dana ordinacija je opremljena suvremenom aparaturom (IPL, IRF, Mikrodermoabrader, UZ, Skeyndor-virtualna mezoterapija, Bio-Oxygen).

Individualni i holistički pristup svakom pacijentu je „conditio sine qua non„ rada u ordinaciji Markušić.

Zašto odabrati Polikliniku Markušić?

  • Više od 35 godina stručnog radnog iskustva
  • Humani i holistički pristup svakom pacijentu
  • Široki spektar stručnih medicinsko-estetskih usluga i savjetovanja
  • Suvremenost
  • Dostupnost i komunikacija
  • Konkurentske cijene usluga

Liječniki tim

Tim medicinskih sestara

Dr. Jadranka Markušić

Dr. Jadranka Markušić

Dermatovenerolog

Osnivač Poliklinike Markušić, dr. Jadranka Markušić već 35 godina profesionalnog rada posvetila je liječenju i dijagnosticiranju bolesti kože i kose. Posljednjih godina uvela je brojne anti-aging tretmane iz područja anti-aging dermatologije.

Doktorica Jadranka Markušić rođena je 1950. godine u Rijeci, osnovnu školu i gimnaziju pohađala je u Opatiji, a medicinski fakultet u Rijeci gdje je stekla diplomu doktora opće medicine 1975. godine.

Od 1979. godine radi i educira se na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Rijeka i na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Poslijediplomski studij iz dermatologije i imunologije završila je na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Šalata u Zagrebu.

Nakon položenog specijalističkog ispita 1984. godine posebno se bavi alergologijom i kliničkom imunologijom, radi na uvođenju suvremene imunološke dijagnostike u svakodnevnu kliničku praksu. Na Klinici je i začetnik znanstvenih radova o imunologiji psorijaze. Od 1995. godine doktorica Markušić je osnivač i vlasnik Privatne dermatovenerološke ordinacije u centru Opatije.

U lipnju 2015. godine otvorila je Polikliniku Markušić i postaje njezinim ravnateljem.

Kontinuirano se educira, zadnjih godina posebno u području estetske i anti-aging dermatologije, uvodi suvremene metode i aparaturu za regeneraciju i revitalizaciju kože.

Dr. Vedran Markušić

Dr. Vedran Markušić

Oftalmolog

Dr. Vedran Markušić specijalist je oftalmolog, educirani i certificirani liječnik za primjenu hijaluronskih filera, mezoniti, COG mezoniti i botoxa. U Poliklinici Markušić, dr. Markušić zadužen je za sve oftalmološke kirurške zahvate na vjeđama kao i za sve dermo-kirurške zahvate na licu i tijelu.

Završio je Medicinski fakultet u Rijeci 2005. godine. Nakon položenog državnog ispita 2006., radio je kao liječnik opće, obiteljske i hitne medicine. Od 2009. do 2013. odradio je specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za oftalmologiju KBC Rijeka gdje, nakon položenog specijalističkog ispita, radi kao specijalist oftalmolog.

Kao stipendist Europskog udruženja oftalmologa, educirao se na Moorfields Eye Hospital u Londonu i Erasmus MC u Rotterdamu. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih tečajeva iz plastične i estetske kirurgije te oftalmo-kirurgije kao polaznik i predavač.

Dr.Markušić naslovni je asistent Katedre za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Marjetka Valenčić

Marjetka Valenčić

Medicinska sestra

Marjetka Valenčić radi u timu dr. Markušić posljednjih 20 godina.

Marjetka je rođena 1958. godine u Postojni, Slovenija. Srednju medicinsku školu završila u Rijeci.

Radila je 17 godina na Klinici za Dermatovenerologiju KBC-a Rijeka. Od 1995. godine radi u Dermatovenerološkoj ordinaciji dr. Jadranke Markušić, a od 2015. u Poliklinici Markušić.

U sklopu rada kontinuirano se educira i u medicinskoj dermokozmetici (Reviderm akademija, radionice, seminari…)

Sanja Markušić, MBA

Sanja Markušić, MBA

Voditelj Poliklinike

Sanja Markušić voditeljica je Poliklinike.

Završila je MBA iz međunarodnog poslovanja u Madridu. Iskusni je profesionalac iz područja marketinga i prodaje, odnosa s javnošću (PR-a), razvoja branda, event management i destinacijskog managementa u turizmu. Posljednjih sedam godina radila je kao managerica na izvršnim poslovima u hotelskoj industriji u Opatiji, prvom i vodećem turističkom mjestu u Hrvatskoj.