Genosys dermokozmetika

Genosys dermokozmetika zasniva se na tehnološki usavršenoj znanosti o peptidima.

Stoga su Genosys tretmani rejuvenacije, tretmani obnove kože na njezinu staničnom nivou. Peptidi su, naime, gradivna jedinica svake stanice, značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija stanica, proces zarastanja, sinteza i regulacija proteina i dr.  Peptidi su tako u koži ponašaju kao dobri prenositelji signala za sintezu bitnih sastojaka u koži, poput kolagena, elastina i glikozaminoglikana.

Proteini su sastavljeni od peptida i čine oko 25% sastava kože i 95% sastava ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži se nalaze tri glavna proteina: keratin, kolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodootpornost njenoj površini. Elastin pomaže da koža bude fleksibilna a zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koji drži sve zajedno, osigurava strukturu i čvrstinu tjelesnim tkivima, uključujući i kožu.
Peptidi koji se nalaze u Genosys kozmetici dobiveni su najsuvremenijim tehnološkim postupkom. Svaki od peptida ima svoju ulogu u procesima kože i bio-kompatibilni su s našim organizmom.

Više o Genosys – znanost o nano-peptidima

Genosys dermokozmetika za kućnu njegu prati profesionalne Genosys microneedling tretmane, istovjetnoge je sastava i idealno kompatibilna s profesionalnim tretmanima jer održava njihov učinak dugoročnim.