Genosys posebni tretmani pomlađivanja

Eye Cell tretman za pomlađivanje očiju

SISTEM ZA NJEGU REGIJE OKO OČIJU

Sistem koji je osmišljen za probleme područja oko očiju. Ima najbolje efekte kod tamnih podočnjaka, ”kesica” ispod očiju i bora. Omogućava zdravu i pomlađenu kožu oko očiju. Eye Cell tretman često kombiniramo zajedno s drugim microneedling tretmanima. Tretman uključuje:

 • nanošenje Eye Cell seruma

EYE CELL serum od botaničkih Callus culture ekstrakata i peptida ima anti-aging efekt, poboljšava izgled tamnih podočnjaka, “vrećica“ ispod očiju i bora uz tretman microneedlingom. Uklanja srednje bore, tamne podočnjake, zateže i podiže očne kapke. EYE CELL serum sadrži faktore rasta i peptide koji pomažu u redukciji dubokih bora, tamnih krugova i smanjuju nadutost oko očiju. EYE CELL krema sadrži botanički Callus culture ekstrakte i EC peptidni kompleks. Daje najbolje efekte u reduciranju bora tipa „svračijih nožica“, tamnih podočnjaka i otečenih očnih kapaka.

 • Prelazak regije očiju s Dermafix microneedling uređajem
 • Aplikacija Eye Cell maske

Apliciramo EYE CELL masku – Specijalna gel maska za bore i „kesice“ ispod očiju. Za umirivanje i hidratiziranje kože područja oko očiju nakon tretmana. Protiv znakova starenja. Poboljšava i sprječava nastanak neželjenih promjena u ovoj regiji.

Snow Cell tretman protiv pigmentacija

GENOSYS SNOWCELL – ENZIMSKI PILING

SNOW CELL set je inovativan i siguran piling za pomlađivanje lica i rješavanje problema hiperpigmentacija. Nazivamo ga još „post holiday“ tretmanom jer rješava problematiku pigmentacija koje nastaju kao posljedice sunčanja. Efekt se dobiva inhibicijom sinteze melanina i eksfolijacijom površinskog izumrlog sloja stanica. Tretman se može primijeniti čak prije i poslije agresivnih tretmana kao sto su IPL i laser (za sprječavanje post inflamatornih pigmentacija). Tretman se preporučuje za sve tipove kože radi njege i kao prevencija isušivanja kože i hiperpigmentiranosti. Može se primjenjivati tokom cijele godine.

SNOWCELL enzimski prah

Enzimski prah sa čistim vitaminom C i kojičnom kiselinom koji su inhibitori uzroka hiperpigmentacija. Inhibira produkciju melanina. Sastojci praha sprječavaju proizvodnju melanina inhibicijom tirozinaze koja kontrolira sintezu melanina (arbutin, kojična kiselina i vitamin C).

KLJUČNI AKTIVNI SASTOJCI

 • Vitamin C (askorbinska kiselina) – prirodni antioksidans i esencijalni nutrient neophodan za proizvodnju kolagena, obnovu tkiva i za sintezu neurotransmitera.
 • Kojična kiselina – ima isti efekat kao hidrokinon ali bez neželjenog djelovanja. Izoliran je posebnim postupkom iz japanske gljive.

SNOWCELL tekući aktivator

Aktivator visokih performansi, potpomaže apsorpciju aktivnih materija iz proizvoda za njegu kože, posvjetljuje i izjednačava ton kože uklanjanjem izumrlog sloja.

KLJUČNI AKTIVNI SASTOJCI

 • Mliječna kiselina – povećava proizvodnju keramida preko keratinocita i hidratizira površinski sloj kože, formira barijeru, sprečavajući dehidrataciju. Djeluje kao izbjeljivač, pomaže da se postigne ravnomjeran ton kože uklanjanjem fleka porijeklom od melanina.
 • Arbutin – ima melanin-inhibirajuće svojstvo što utječe na smanjenje pigmentacija posebno fleka i pjega. Jedan je od najsigurnijih izbjeljivača.
 • Phylanthus Emblica (ekstrakt) – poznato je da sadrži visok nivo vitamina C i tanina. Ovi sastojci pomažu uklanjanje pigmentacija i hiperpigmentacija od UV zračenja. Izbjeljuje i poboljšava vitalnost kože.
 • Labtobacilus/Panax Ginseng (fermentirani filtrat) – sadrži veliki broj fitonutrienata koji stimuliraju i aktiviraju metabolizam kože i protok krvi. Postiže posvjetljivanje kože kao i njenu detoksikaciju.

SNOWCELL peptidna ampula

Regenerativni rastvor sadrži različite peptide koji opskrbljuju kožu hranjivim sastojcima i stimuliraju sintezu kolagena. Pomlađuje i osvježava kožu.

KLJUČNI AKTIVNI SASTOJCI

 • Palmitoil Tripeptid-1 – inicira stimulaciju kolagena i stimulira sintezu glukozaminoglikana. Pomaže da koža zadrži prirodnu čvrstinu, jača vezivno tkivo i potpomaže zarastanje rana.
 • Palmitoil Oligopeptid-1 – stvara kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu. Doprinosi glatkoj teksturi kože i njenom tonu.
 • Palmitoil Heksapeptid-12 – stimulira rast fibroblasta.
 • Bakar Tripeptid-1 – osigurava regeneraciju kože. Stimulira sintezu fibroblasta, kolagena.
 • Povećava ukupnu količinu proteina, glukozaminoglikana i DNK u koži.
 • Sh-polipeptid-7 – efikasno se apsorbira u kožu i aktivira matične stanice.
 • Multipotentne matične stanice mogu inducirati stvaranje novih stanica epiderma kože.
 • Lactobacilus (dobijen iz sojinog mlijeka fermentacijom) –  sadrži lecitin, proteine, aminokiseline, izoliran GABA, ima odličan antiinflamatorni efekt.

HR3 Matrix tretman protiv alopecije i opadanja kose

TRETMAN PROTIV ALOPECIJE (HR3)

Sistem za njegu kože glave i rast kose

Genosys HR3 Matrix predstavlja sistem za njegu kože glave i ponovni rast kose zasnovan na posljednjim dostignućima bio-inženjeringa. Tretman alopecije uključuje tretmane s microneedlingom te profesionalnim Genosys tretmanima protiv alopecije za kućnu njegu.

KLJUČNI AKTIVNI SASTOJCI

 • HEXA PEPTID 33 (ANGIO-S)
  Ovaj peptid potiče i ubrzava angiogenezu, rast novih kapilara koji su bitni za rast i razvoj folikula dlake. Vrlo bitna je i uloga ovog peptida kod aktiviranja izuzetno bitnog faktora rasta, VEGF-a.
 • BAKAR TRIPEPTID-1
  Ovaj tripeptid je također inhibitor DHT-a, pozitivno utječe na ciklus rasta kose kao i na cirkulaciju koje je bitna zbog pravilne ishrane i rasta kose.

Komplenetarni proizvodi za kućnu njegu: HR3 šampon, HR3 tonik za jačanje korijena kose