Genosys – znanost o peptidima  

Genosys dermokozmetika zasniva se na tehnološki usavršenoj znanosti o peptidima.

Stoga su Genosys tretmani rejuvenacije, tretmani obnove kože na njezinu staničnom nivou. Peptidi su, naime, gradivna jedinica svake stanice, značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija stanica, proces zarastanja, sinteza i regulacija proteina i dr.  Peptidi su tako u koži ponašaju kao dobri prenositelji signala za sintezu bitnih sastojaka u koži, poput kolagena, elastina i glikozaminoglikana.

Proteini su sastavljeni od peptida i čine oko 25% sastava kože i 95% sastava ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži se nalaze tri glavna proteina: keratin, kolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodootpornost njenoj površini. Elastin pomaže da koža bude fleksibilna a zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koji drži sve zajedno, osigurava strukturu i čvrstinu tjelesnim tkivima, uključujući i kožu.

Peptidi koji se nalaze u Genosys kozmetici dobiveni su najsuvremenijim tehnološkim postupkom. Svaki od peptida ima svoju ulogu u procesima kože i bio-kompatibilni su s našim organizmom.

  • Sh-polypeptide-7 – patentirani protein slične strukture kao ljudski hormon rasta (faktor rasta), veže se za njegove receptore i aktivira matične stanice  koje su migrirale u bazalni sloj epidermisa. Moćne matične stanice stvaraju nove stanice u epidermisu.
  • Copper Tripeptide-1 – potiče sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i obnavlja DNK oštećene kože.
  • Palmitoyl Oligopeptide – povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminoglikana.
  • Palmitoyl Tetrapeptide-7 – reducira crvenilo traumatizirane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.
  • Acetyl Hexapeptide-8 – djeluje protiv bora opuštajući mišiće.
  • Palmitoyl Tripeptide-1 potiče genezu kolagena i glikozaminoglikana, pomaže koži da zadrži prirodni tonus, jača vezivno tkivo te utječe na zacjeljivanje rana.
  • Palmytoyl Hexapeptide-12 –  aktivator matičnih stanica, stimulira fibroblaste i potiče stvaranje novog kolagena.