Opatija - Poliklinika Markušić

Korekcija očnih kapaka

Korekcija kapaka

Korekcija očnih kapaka, koja se još naziva blefaroplastika, manji je kirurških zahvat koji obuhvaća uklanjanje kože s donjih i/ili gornjih kapaka u medicinske ili estetske svrhe.

Godinama, koža gubi elastičnost, posebice u području očiju i očnih kapaka gdje je najtanja. Formiraju se pritom bore oko očiju koje su u početku manje izražene, ali godinama one postaju sve dublje i uočljivije. Na gornjim i donjim kapcima tako se stvara sve više suvišne kože, bora i nabora i vrećica koje se, tijekom godina, „objese“ dajući cjelokupnom licu i očima umoran, tužan i „obješen“ izgled.

Višak kože na kapcima (gornjima i donjima) te vrećice i bore oko njih mogu se odstraniti jednino kirurškim putem. Zahvat se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Blefaroplastikom se uklanjaju znaci starenja na očima, eliminiraju se negativni učinci starenja kao što su višak kože, vrećice, „obješen“ pogled, spuštene obrve. Korekcija očnih kapaka jedan od vrlo traženih i čestih zahvata u estetskoj medicini. Spada u manje estetske zahvate ali iznimno učinkovite. U Poliklinici Markušić blefaroplastiku izvodi liječnik specijalist oftalmolog.

Opis tretmana

Korekcija očnih kapaka manji je kirurški zahvat i jedan od čestim tretmana pomlađivanje očiju. Njime se korigiraju spušteni i obješeni kapci te se eliminiraju vrećice ispod očiju kao i bore oko očiju koje licu daju umoran izgleda. Korekcija očnih kapaka – blefaroplastika – učinkovito pomlađuje čitav izgled lica.

Opis zahvata

Starenjem, koža oko očiju gubi elastičnost, opušta se i stvara se višak kože na kapcima, vrećice potežu oko i područje oko oka prema dolje stvarajući starački, obješen i umoran izgled lica. Na donjim kapcima vidljive su vrećice, bore i masni jastučići koji godinama postaju sve izraženiji.

Operacija kapaka izvodi se u lokalnoj anesteziji u Poliklinici Markušić i traje oko dva sata. Nakon toga, pacijent odlazi na kućnu njegu. Šavovi se vade šesti dan od operacije. Ožiljci na kapcima već nakon 2 tjedna postaju neuočljivi.

Kome se preporučuje

Pacijentima koji žele osvježiti kožu lica uklanjanje viška kože s gornjih i donjih kapaka, te onima kojima ta pojava uzrokuje probleme s vidom i funkcioniranjem u svakodnevnom životu.

Prije samog zahvata potrebno je napraviti standardne pretrage krvi i urina.

Učinci zahvata

Uklonjen višak kože s donjih i/ili gornjih kapaka s efektom zategnute kože.

Vrijeme oporavka

Individualno, ovisi o pacijentu ali uobičajeno desetak dana.

 

Izuzetna kombinacija tehnika za pomlađivanje: blefaroplastika, mezoniti i mezoterapija

Nakon nekoliko mjeseci, kada se područje oko očiju formira nakon uklanjanja viška kože, tada obično pacijentima sugeriramo podizanje obrva putem tehnike mezoniti. Mezoniti je nova izuzetno učinkovita nekirurška metoda liftinga kože na tretiranom dijelu lica ili tijela. Uvlačenjem tankih, biorazgradivih niti pod kožu, stvaramo mrežastu strukturu koja s jedne strane, ima učinak podizanja kože tretiranog dijela tijela, a s druge strane, obnavlja kožu i smanjuje bore.

Blefaroplastika, uklanjanje viška kože s očiju u kombinaciji s podizanjem obrva metodom nekirurškog liftinga putem mezoniti daju izvanredne rezultate u pomlađivanju lica.

U Poliklinici Markušić pacijentima potom sugeriramo kontinuiranu rejuvenaciju kože lica i tijela jednom od tehnika mezoterapije koja dubinski obnavlja kožu. Navedenim manjim zahvatima (blefaroplastika, mezoniti i mezoterapija) i uz brzi oporavak tako svakom pacijent danas u Poliklinici Markušić možemo omogućiti da izgledaju ljepše, svježije i da im je koža pomlađena.

Cijena zahvata

Više o cijeni pregleda možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Markušić te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

Naš tim

Vedran Markušić, dr. med.

Specijalist oftalmologije

Saznaj više o vedran-markusic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se