Opatija - Poliklinika Markušić

Sunekos – najnoviji biostimulator u funkciji prirodnog pomlađivanja kože

Sinteza Skin Clinic u Zagrebu i Sinteza Markušić u Opatiji u svoju su ponudu injektibilnih preparata za ljepotu i zdravlje kože obogatila za najnoviji biostimulator – Sunekos. Brend je to proizišao iz laboratorija talijanske tvrtke Professional Dietetics, specijalizirane u proizvodnji medicinskih preparata na bazi aminokiselina, a pripada jednoj od triju linija proizvoda s patentiranim formulacijama osmišljenih za optimiziranje metaboličkih procesa i regeneraciju tkiva.

Sunekos je inovacija najnovije generacije u skupini biostimulatora, što znači da je osnova njegova djelovanja aktivacija prirodnih mehanizama u tijelu za sintezu kolagena koja omogućuje dugotrajan pomlađujući učinak na kožu.

 

Dugotrajni biostimulativni, ali i trenutni pomlađujući učinak Sunekosa moguć je zahvaljujući mješavini hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne mase te aminokiselina, koje imaju višestruku ulogu u dobrobiti i mladolikosti kože. Njihovom aplikacijom u dermis protiv starenja se djeluje potpuno prirodno potičući (samo)obnovu strukturnih elemenata kože i potpomažući fiziološke procese u dermisu.

Kako djeluje Sunekos biostimulator?

Formulacija Sunekosa temelji se na mješavini neumrežene hijaluronske kiseline (HA) i 6 važnih aminokiselina za stimulaciju fibroblasta i poticanje proizvodnje kolagena, elastina i fibronektina. Ti su proteini prirodne sastavnice dermisa koje sačinjavaju izvanstanični matriks kože, a čija je postupna degradacija ono što dovodi do neželjenih znakova starenja i do narušene fiziološke ravnoteže kože.

Aminokiseline u koži djeluju kao građevni blokovi proteina, odnosno kolagena, elastina i fibronektina, ključnih za mladoliku, zategnutu i elastičnu kožu. Njihova proizvodnja starenjem opada, a koža postupno postaje opuštena, naborana, neelastična.

Za razliku od klasičnih dermalnih filera, Sunekos sadrži 6 bitnih aminokiselina koje sinergijski djeluju na djelovanje fibroplasta, glavnih stanica kože te na smanjivanje aktivnosti enzima koji razgrađuje hijaluron.

Sigurnost i učinkovitost Sunekosa ispitana je u kliničkoj studiji koja je uključivala žene od 48 do 65 godina. Nakon primjene u dijelu sudionica zabilježene su blage nuspojave u obliku modrica na mjestu injektiranja, a protekom vremena od 6 mjeseci sudionice izvještavaju o smanjenju bora, svjetlijem tenu, lifting-efektu te povećanju glatkoće, hidracije i elastičnosti kože.

Komu je namijenjen Sunekos?

Ovaj potentni biostimulator namijenjen je svima, muškarcima i ženama bez obzira na dob. Blagodati njegova učinka na kožu, u obliku dubinske hidracije, poboljšanja tena i osvježenog – plump izgleda, mogu uživati i mlađe dobne skupine, dok će zrela koža vidjeti niz pozitivnih promjena koje se odnose na vidljive znakove starenja:

  • obnova elastičnosti i prirodnog volumena
  • hidracija površinskih i dubinskih slojeva kože
  • poboljšanje teksture
  • smanjenje dinamičkih i statičkih bora

Zbog svog djelovanja koje je usmjereno na poticanje prirodnih regenerativnih procesa u koži, Sunekos je prikladan za niz problematika koje su nastale pod utjecajem genetskih, ali i vanjskih čimbenika: dehidrirana i tanka koža, fotooštećenja i ožiljci od akni, sivi ten, tamni podočnjaci.

Sunekos je siguran za primjenu na cijelom licu, uključujući periokularno područje, vratu, dekolteu i rukama (nadlanice). Među injektibilnim biostimulatorima ističe se kao jedini odobren za primjenu na području čela, gdje uspješno tretira i statičke bore „otporne” na botox. Na tretiranim mjestima podarit će prirodan, mladolik i osvježen izgled.

sunekos

Kako izgleda tretman?

Ova injektibilna terapija provodi se pomoću vrlo tanke mezoterapijske igle čiji je ubod gotovo bezbolan. Postupak traje 15-ak minuta i ne zahtijeva vrijeme oporavka pa se pacijent odmah može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Jedine komplikacije koje se mogu javiti očituju se u pojavi prolaznih modrica na mjestu injektiranja, a isključeni su rizici poput oštećenja okolnog tkiva, migracije preparata ili oticanja.

Postoje dvije formule Sunekos proizvoda koje koristimo u Poliklinikama:

  • Sunekos Performa 1200 – koji sadrži veće molekule hijalurona i
  • Performa koji sadrži manje molekule hijalurona

Sunekos full face protokol

Terapija Sunekosom uključuje tri aplikacije s razmakom 7 – 10 dana. Na prvom se dolasku apliciraju Sunekos 1200 i Sunekos Performa, a u sljedeća dva dolaska samo Performa. Za optimalne rezultate potrebno je do 4 aplikacije, a očekivani je završetak tretmana unutar mjesec dana. Prosječno je trajanje učinaka 8 do 12 mjeseci, nakon čega se za održavanje rezultata preporuča booster doza Performe dva puta godišnje.

Sunekos

Za odabir najbolje vrste injektibilne terapije za vaše potrebe stoji vam na raspolaganju naš vrhunski tim kozmetologa u Sintezi Skin Clinic i Sintezi Markušić.

Naručite se telefonom na broj +385 1 5005 970 ili nam pišite na mail: info@sinteza.hr.
Za direktne rezervacije kliknite na link.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas