Opatija - Poliklinika Markušić

Linerase tretmani

Što je Linerase?

Sistem Linerase objedinjuje skupinu proizvoda namijenjenih za obnovu kože na epidermalnom i dermalnom nivou. Radi se o metodi koju je osmislila talijanska tvrtka CSD s višedesetljetnim djelovanjem u estetskoj medicini, poznata po inovativnom načinu dermalne biorevitalizacije kože – upotrebi injektabilnog preparata koji sadrži nativni (biološki aktivni) kolagen tipa I.

 

Kako djeluje Linerase?

Linerase sistem uključuje nekoliko proizvoda odnosno tretmana namijenjenih za pomlađivanje, obnovu, hidraciju i biorevitalizaciju kože, a uključuje minimalno invazivne (injektibilne) i neinvazivne protokole:

Linerase Collagen (HTIC) – sadrži nativni kolagen tipa I u topivom prahu namijenjenom za intradermalnu primjenu. Istraživanja i klinička iskustva pokazuju da je HTIC visokoučinkovit u biorevitalizaciji i obnovi kože. Usmjeren na strukturu vezivnog tkiva u dermisu, potiče novu proizvodnju kolagena pomoću dvaju mehanizama:

 • potiče fibroblaste u koži na proizvodnju endogenih kolagenskih vlakana
 • potiče proizvodnju novih fibroblasta koji će također rezultirati mladim kolagenskim vlaknima.

Učinak takva djelovanja jest usporavanje intrinzičnoga i ekstrinzičnoga starenja, odnosno starenja uzrokovanoga prolaskom vremena, kao i onoga djelovanjem UV zračenja.

Linerase Hydro – niskomolekularna neumrežena hijaluronska kiselina s aminokiselinama injicira se intradermalno i dubinski hidrira kožu. Obnavlja izvanstanični matriks i omogućuje pravilnu funkciju fibroblasta, koji potiču proizvodnju kolagena i elastina, važnih za tonus kože. Ovaj tip hijaluronske kiseline (neumrežena) ne služi kao dermalni filer te nema učinak povećanja volumena i konturiranja lica.

Linerase Peel Off – piling-maska s kolagenom, retinolom, AHA kiselinama, hijaluronskom kiselinom, vitaminom C i rezorcinolom, koja snažno potiče biorevitalizaciju epidermisa. AHA kiseline i rezorcinol „razbijaju” te uklanjaju grubi i ljuskavi površinski sloj kože te tako omogućuju lakše prodiranje retinola, hijaluronske kiseline i vitamina C, čije su funkcije poboljšanje stanične funkcije, dubinska hidracija te usporavanje starenja kože.

Linerase Restoring Mask – zaštitna i obnavljajuća krema s aloe verom, kamilicom, nevenom i cinkovim oksidom, koja pruža trenutni umirujući učinak. Ključna joj je uloga zatvaranje mikrokanala napravljenih tijekom injiciranja te ubrzavanje zacjeljivanja.

 

Tko su kandidati za Linerase?

Linerase protokol može se primjenjivati kao preventivni tretman nakon 25. godine života, kada počinje opadati proizvodnja kolagena zaslužnoga za mladoliku i čvrstu kožu. Kandidati su osobe koje žele oživjeti svoju kožu te poboljšati njezinu elastičnost na područjima kao što su lice, vrat, dekolte i ruke, smanjiti vidljivost ožiljaka i znakova starenja.

Glavne su indikacije za tretman:

 • atrofija kože
 • gubitak tonusa
 • bore
 • smanjena elastičnost
 • posttraumatske lezije: ožiljci

 

Kako izgleda Linerase tretman?

Na konzultacijama prije tretmana detaljno procjenjuje vašu kožu i njezinu problematiku kako bismo postigli očekivane rezultate kombinacijom odgovarajućih preparata.

Postupak započinje temeljitim čišćenjem kože od ostataka krema i šminke, koža se dezinficira te se nanosi anestetska krema kako bi injiciranje bilo što bezbolnije. Prilikom primjene topivog kolagena i hijaluronske kiseline rade se mikroubodi tankom iglom duljine 4 mm u preporučenim razmacima od 2 cm. Peel Off maska nanosi se u tankom sloju i ostavi se da djeluje 20 – 30 min, tijekom kojih se ona osuši i zatim se nježno uklanja.

Na završetku se nanosi Restoring maska te također ostavlja da djeluje 10-ak minuta, nakon čega se ukloni vlažnim pamučnim jastučićima. Njezino umirujuće djelovanje smanjuje nuspojave u obliku crvenila i iritacija.

 

Koliko je tretmana potrebno za rezultate?

Ovisno o indikacijama i preporuci stručnjaka obično se radi 2 – 4 tretmana s razmakom od 7 dana (npr. Linerase Hydro) i 14 dana (Linerase Collagen). Prvi rezultati u slučaju Hydro tretmana vidljivi su već nakon 12 sati u obliku hidrirane i osvježene kože, a u slučaju ostalih protokola događaju se s postepenim poboljšanjem od dva tjedna nadalje uz ponavljanje sesija. Za održavanje rezultata Hydro tretman može se ponavljati jednom mjesečno, a tretman kolagenom jednom u dva mjeseca. Ove opće smjernice prilagođavamo s obzirom na vaše individualno stanje kože i ciljane rezultate.

 

Priprema za Linerase tretman

Nije potrebna posebna priprema.

 

Oporavak od Linerase tretmana

Nakon tretmana moguća je pojava blagog crvenila, oticanja i masnica, koji se spontano povlače unutar tjedan dana.

Preporuča se1.

 • izbjegavati odlazak u saunu i solarij te izlaganje suncu dva tjedna nakon tretmana
 • koristiti kremu sa zaštitnim faktorom na području koje se tretiralo.

 

Mjere opreza

Linerase protokol ne preporuča se u sljedećim slučajevima:

 • trudnoća i dojenje
 • autoimune bolesti
 • nekontrolirani dijabetes
 • postojanje zloćudne bolesti
 • sklonost stvaranju keloidnih ožiljaka
 • znakovi upale ili infekcije (akne, herpes) na području koje bi se tretiralo

 

Cijena Linerase tretmana

Cijenu možete provjeriti u aktualnom cjeniku.

 

Naš tim

Jadranka Markušić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jadranka-markusic

Nensi Perišić

Viši fizioterapeut

Saznaj više o nensi-perisic

Anamaria Popović

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o anamaria-popovic

Pošaljite nam upit

  Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

  Naručite se