Opatija - Poliklinika Markušić

Telotest™ Personalizirani anti aging program

PROCJENA BIOLOŠKE DOBI I IZRADA PERSONALIZIRANOG ANTI AGING PROGRAMA

Analiza duljine telomera i procjena biološke dobi. Saznajte koja je vaša biološka dob!

Telomere su DNA strukture koje se nalaze na krajevima kromosoma, koje strukture štite kromosome od pogrešaka koje se mogu dogoditi tijekom ciklusa diobe stanica te od vanjskih i unutarnjih oštećenja.

Telomere se skraćuju tijekom svakog ciklusa diobe stanica te je skraćivanje njihove duljine direktno povezano sa starenjem. U slučajevima ranog starenja, duljina telomera je često kraća od očekivane duljine te na taj način pruža informacije o stupnju staničnog starenja tijela.

Duljina telomera jedan je od najvažnijih biomarkera povezanih sa starenjem tijela. Mogućnost održavanja duljih telomera povezana je sa produženim životnim vijekom i usporavanjem razvoja bolesti povezanih sa starenjem.

Kako se mjeri duljina telomera?

Duljina telomera kvantificirana je kvantitativnom PCR (qPCR) molekularnom metodom, koristeći uzorak dobiven bukalnim brisom ili iz sline. Korištenjem ovog postupka moguće je procijeniti prosječnu duljinu telomera pacijenta, u usporedbi s duljinom drugih poznatih područja iz njegovog genoma. Ova je metoda u velikoj mjeri opisana i korištena na tisućama pacijenata, što je čini jednom od trenutno najčešće korištenih tehnika.

TeloTest™ je namijenjen za:

  • muškarce i žene starije od 30 godina koji su zabrinuti zbog svog procesa starenja i traže rješenja za njegovo usporavanje.
  • pacijente sa obiteljskom anamnezom ranog starenja ili razvoja zdravstvenih stanja koja tome doprinose.
  • osobe koje žele imati kompletno i cjelovito praćenje svog procesa starenja.
  • sve osobe koje žele imati učinkovit i personaliziran anti-age tretman

Telotest se izvodi u Poliklinici Markušić, na temelju rezultata preporučamo personalizirano anti aging program kako bismo ublažili procese starenja kod svakog pacijenta. Potrebna rezervacija termina.

Naš tim

Jadranka Markušić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jadranka-markusic

Ana Cvečić, dr. med

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o ana-cvecic

Ivana Bokulić Komes

Viša medicinska sestra

Saznaj više o ivana-bokulic-komes

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se