Opatija - Poliklinika Markušić

Profhilo skin booster

Profhilo je hijaluronski preparat koji se koristi za poboljšanje kvalitete, tonusa i elastičnosti kože, a obuhvaća djelovanje dermalnih filera, mezoterapije i skinboostera.

 

Što je Profhilo?

Profhilo je inovativan injektibilni preparat na bazi hijaluronske kiseline (HA) namijenjen za pomlađivanje kože. Razvijen je patentiranom tehnologijom NAHYCO®, čiji je rezultat hibridni kooperativni kompleks visokomolekularne (H-HA) i niskomolekularne (L-HA) hijaluronske kiseline, s jednom od najvećih koncentracija na tržištu (64 mg/2 ml). Jedinstven je i po tome što je to prvi termalno stabilizirani HA proizvod koji za umrežavanje molekula HA ne sadrži agent BDDE (engl. butanediol diglycidyl ether), obično upotrebljavan u proizvodima na bazi hijaluronske kiseline za veću dugotrajnost.

Kombinacija H-HA i L-HA pokazuje niz prednosti u odnosu preparate u kojima one dolaze samostalno:

 • stabilnost
 • dugotrajnost
 • bolja integracija u tkivo (manji rizik od grudica i veća prirodnost rezultata)
 • biokompatibilnost – ne izaziva imunosni odgovor citokina

Sve navedene značajke Profhilo čine idealnim preparatom za pomlađivanje kože bez mijenjanja prirodnih kontura, čime se izbjegava umjetan i prenaglašen rezultat. Zahvaljujući tomu svrstava se u posve novu kategoriju injektabilnih preparata koji vrše remodeling kože, a to uključuje:

 • izvrsnu hidraciju kože
 • popunjavanje bora
 • prirodno preoblikovanje opuštenog tkiva
 • nadoknadu izgubljenog volumena kože
 • zatezanje i učvršćivanje kože

Područja su koja se tretiraju lice, vrat, dekolte i ruke (nadlanice).

 

Kako djeluje Profhilo?

Profhilo se smatra 3u1 proizvodom za uljepšavanje i pomlađivanje kože jer objedinjuje djelovanje hijaluronskih filera, mezoterapije i skinboostera, no s određenim razlikama.

Niskomolekularna HA oslobađa se postepeno i vlaži epidermis, dok visokomolekularna HA djeluje stabilizirajuće na strukturu dermisa, što daje lifting-učinak. Osim toga, njegova termalna stabilizacija omogućuje da traje u koži oko 28 dana, tijekom kojih se oslobađa HA i stimulira 4 različite vrste kolagena i elastina (kolagena tipa I i III u fibroblastima te tipa IV i VII u keratinocitima). Po dubinskoj hidraciji kože sličan je skinboosterima, no po izvrsnim rezultatima u zatezanju i učvršćivanju kože od njih se udaljava, a približava mezoterapiji, koja također stimulirajući fibroblaste, poboljšava kvalitetu kože.

Slično kao dermalni fileri, Profhilo popunjava starenjem nastale brazde i praznine pod kožom. Međutim, za razliku od filera, ne povećava volumen i ne mijenja konture na mjestu primjene, nego se širi oko toga mjesta zahvaljujući visokoj koncentraciji i kohezivnosti hijaluronske kiseline, što omogućuje dugotrajan i prirodan učinak.

 

Tko su kandidati za Profhilo tretman?

Profhilo je namijenjen za osobe iznad 30 godina koje primjećuju prve znakove starenja, odnosno da im koža počinje gubiti volumen i elastičnost.

Također je idealan za one koji, osim povećanja kvalitete svoje kože, žele preventivno djelovati na procese koji dovode do starenja te što dulje održati mladolik i svjež izgled svoje kože.

 

Kako izgleda Profhilo tretman?

Tretman započinje temeljitim čišćenjem lica i nanošenjem anestetske krema koja sprečava bolnost uboda. Profhilo se primjenjuje pomoću 5 BAP (engl. Bio Aesthetic Points) tehnologije injektiranja koja se sastoji od preciznog mapiranja točaka na licu na anatomski odgovarajućim mjestima – u području obraza i ispod njega – gdje se starenjem gubi potkožno masno tkivo i koža postaje opuštena. Radi se po 5 uboda na svakoj strani lica na prethodno obilježenim točkama, što omogućuje optimalno širenje hijalurona u okolne strukture. Cjelokupan postupak traje 15-ak minuta.

 

Koliko je tretmana potrebno za rezultate?

S obzirom na visoku koncentraciju i učinkovitost hijaluronske kiseline, Profhilo se obično primjenjuje dva puta u razmaku od mjesec dana. Trajnost rezultata, ovisno o dobi i stanju kože, procjenjuje se na 6 mjeseci, nakon čega se tretman može ponoviti.

Prvi učinci Profhila vidljivi su već nakon 2 – 3 tjedna, a osobito nakon razdoblja od 28 dana tijekom kojih hijaluronska kiselina intenzivno stimulira aktivnost kolagena i elastina. Najveći rezultati očekuju se poslije drugoga ponovljenog tretmana (nakon mjesec dana).

 

Priprema za Profhilo tretman

Prije tretmana dolazite na konzultacije s našim estetskim stručnjakom koji s obzirom na vašu dob, izgled kože i želje određuje odgovarajuća područja za injektiranje i procjenjuje broj potrebnih tretmana.

Preporuča se izbjegavati 1 – 2 tjedna prije tretmana:

 • uzimanje NSAID lijekova protiv bolova, koji utječu na zgrušavanje krvi (radi smanjenja pojave masnica)
 • depiliranje voskom i izbjeljivanje željenog mjesta tretiranja
 • primjenu kemijskih pilinga, mikrodermoabrazije i laserskih tretmana
 • dugo izlaganje suncu

 

Oporavak od Profhilo tretmana

Nakon injektiranja moguće su blage prolazne nuspojave u obliku oticanja, crvenila i masnica, koje se povlače spontano u roku od nekoliko dana.

Na tretirana mjesta može se staviti hladan oblog, no valja izbjegavati pritiskanje i masiranje.

Za sprječavanje nuspojava potrebno je sljedećih nekoliko dana izbjegavati izlaganje suncu, jaču tjelesnu aktivnost, odlazak na bazen i u saunu.

 

Mjere rizika

Profhilo se ne preporuča u sljedećim slučajevima:

 • trudnoća i dojenje
 • upalni procesi na željenom mjestu za tretiranje
 • poremećaji zgrušavanja krvi
 • sklonost stvaranju ožiljnog tkiva
 • onkološke bolesti
 • akutna faza kroničnih bolesti

 

Cijena Profhilo tretmana

Cijenu tretmana možete provjeriti u našem cjeniku.

Naš tim

Jadranka Markušić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jadranka-markusic

Pošaljite nam upit

  Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

  Naručite se