Opatija - Poliklinika Markušić

Z WavePro terapija protiv celulita

Što je Z WavePro?

Z WavePro terapeutski je uređaj namijenjen za tretiranje celulita. Radi se o produktu njemačke tvrtke Zimmer Aesthetic Division, vodećega europskog proizvođača fizioterapijskih sustava te onih namijenjenih za estetsko uljepšavanje. Z WavePro na celulit djeluje otpuštanjem visokoenergetskih, radijalnih udarnih valova koji prodiru u tkivo do 35 mm dubine i djeluju na strukturu kolagena i kožno vezivno tkivo. Z WavePro terapija može se raditi kao samostalan tretman, a pogodna je i za kombiniranje s drugim tretmanima u području body sculptinga odnosno preoblikovanja tijela koji smanjuju masne naslage. Mjesta na kojima se može primijeniti jesu trbuh, noge, stražnjica i nadlaktice.

 

Kako djeluje Z WavePro terapija?

U Z WavePro terapiji rabi se aplikator glave od 39 mm kojim se udarni valovi šalju velikom preciznošću u tkivo, a glavni je cilj poboljšanje kvalitete kože i vezivnog tkiva. Učinci tretmana jesu smanjenje celulita, strija i ožiljka te poboljšan tonus kože.

To se postiže tako što udarni valovi potiču proizvodnju kolagena, što s vremenom jača vezivno i smanjuje ožiljno tkivo, a kožu čini čvršćom i elastičnijom. Također, djelovanje udarnih valova pospješuje cirkulaciju i protok limfe te ubrzava izbacivanje masnih stanica, odnosno pospješuje temeljne procese za smanjenje celulita.

Z WavePro pospješuje i smanjenje volumena masnih naslaga pri kombiniranoj primjeni s drugim tretmanima za preoblikovanje tijela, kao što su kriolipoliza, ultrazvučna terapija, laserska terapija i radiofrekvencija. Štoviše, primjena Z WavePro tretmana u tim se slučajevima osobito preporučuje jer će povoljno djelovati na kožu koja često ostaje opuštena i bez tonusa nakon uklanjanja masnih naslaga.

 

Tko su kandidati za Z WavePro terapiju?

Pogodni kandidati za terapiju muškarci su i žene koje imaju celulit ili opuštenu kožu tijela, kao i oni koji žele poboljšati rezultate drugih tretmana za oblikovanje tijela.

Celulit, ili koža poput narančine kore, javlja se u dobi od 25 do 35 godina u čak 90 % žena i 10 % muškaraca. Mjesta su koja najviše zahvaća trbuh, stražnjica, noge i nadlaktice. Iako se definira kao potkožna masna naslaga, celulit mogu imati i vitke osobe bez viška masnoga tkiva. Jaka vidljivost neravnina na koži, u kojima se očituje, vrlo često ostaje i nakon promjena životnih navika, poput tjelovježbe i pravilne prehrane. Profesionalni tretmani mehaničkim uređajima, popraćeni redovitim masažama, u tom su slučaju jedini način za postizanje estetski zadovoljavajućeg izgleda što se tiče vidljivosti celulita.

Za procjenu toga jeste li idealan kandidat za Z WavePro terapiju neophodan je pregled naših estetičara koji prethodi tretmanu. Na njemu procjenjujemo problematiku vaše kože te preporučamo optimalnu terapiju ili kombinaciju tretmana za postizanje željenih rezultata.

 

Kako izgleda Z WavePro tretman?

Na početku tretmana najprije radimo mjere po kojima ćemo tretirati problematična područja, a zatim na njih nanosimo losion na bazi parafinskog ulja. Aplikatorom klizimo preko kože kružnim pokretima, pri čemu imate osjećaj opuštajuće masaže bez ikakve nelagode. Postupak traje 30 – 60 minuta, ovisno o tome koliko se područja tretira.

 

Koji je broj potrebnih tretmana?

Optimalni rezultati obično zahtijevaju 6 – 12 tretmana, premda većina pacijenata primijeti prvu pozitivnu promjenu već nakon drugog ili trećeg posjeta.

Nakon postignutih rezultata terapija se ponavlja prema preporuci stručnjaka, što se određuje potpuno individualno.

 

Priprema za Z WavePro tretman

Nema posebne pripreme.

 

Oporavak od Z WavePro tretmana

Oporavak nije potreban te se odmah vraćate svakodnevnim aktivnostima.

 

Mjere opreza

Z WavePro terapija kontraindicirana je u slučaju:

  • lokalne infekcije
  • bolesti krvnih žila (na tretiranom mjestu ili u blizini)
  • postojanja tumora
  • ugrađenih metalnih implantata

Z WavePro nije preporučljiv osobama s:

  • poremećajima zgrušnjavanja krvi
  • poremećajem vazomotorne funkcije na planiranim mjestima primjene

 

Cijena Z WavePro terapije

Cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku.

Naš tim

Nensi Perišić

Viši fizioterapeut

Saznaj više o nensi-perisic

Anamaria Popović

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o anamaria-popovic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se